Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Havay Miklós
Kérdezzen!
Dr. Havay Miklós
Pest

4376
Tisztelt Dr.Úr!
Kérdésem az lenne, hogy milyen kapcsolat van a koleszterin-szint és a triglicerid érték között. Vayis, ha emelkedik a koleszterin, akkor változik-e ezzel egyidejűleg a triglicerid érték. Erre a kérdésre azért szeretnénk megtudni a választ, ha vennénk egy házilag használatos mérőkészüléket, akkor annak elegendő-e a koleszterin szintet mérnie, vagy mérje a tiriglicerid szintet is.
Szíves válaszát megköszönve.
Felmerült egyébként az a kérdés is bennem, hogy érdemes-e egy koleszterin mérő készüléket vásárolni, hiszen nem tudom, hogy a koleszterin szint milyen gyakran változik a szervezetben, tehát elegendő-e kb.1-2-3 havonta háziorvos által előírt vérvétel alapján megtudni az aktuális állapotot, vagy ez egy ennél gyakrabban ingadozó érték, és szükséges otthon is mérni.
Üdvözlettel: Czakó Krisztina
Technikai okok miatt nem tudtam korábban válaszolni, elnézést kérek.
Mivel a vérzsirszint csökkentő gyógyszerek többsége csak 2-3 hónap után hat, így az otthoni készüléknek értelme kicsi, luxusnak ítélém.
Tisztelettel: Dr Havay

2583
Tisztelt Doktor Úr!

32 éves vagyok,férfi,kb. 3 hete sötét sárga a vizeletem és a hasam előre domborodik.Nem fáj.Más panaszom,tünetem nincs.Mire utalhatnak ezek a tünetek ?

Köszönöm a válaszát!
Üdvözlöm.
Sötét vizelet lehet: ha a vizelet bekoncentrált (kevés folyadékot iszik, sokat izzad...), vagy a vérfestékanyag tartalma emlkedett, ami a vizeletben is megjelenik (pl: májkárosodás..). Ennek eldöntése labor vizsgálattal lehetséges és szükséges.
Has előredomborodása: - hízás, - hasűri folyadék megjelenbése, - hanyag testtartás... miatt lehetséges.
Mindezzel akkor kell foglalkozni, he egyuttal panasza is van. Kérem írja meg, milyen panaszokat észlelt mindezek mellett.
Tisztelettel: Dr. Havay Miklós

Összesen: 1 oldal
1


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

Dr. Havay Miklós

belgyógyászat, háziorvostan, kardiológia, üzemorvostan
hbt.cor@freemail.hu

Szponzorált hirdetések